Шефът на Вагнер“  Евгений Пригожин е заповядал на наемниците си

...
Шефът на Вагнер“  Евгений Пригожин е заповядал на наемниците си
Коментари Харесай

На 200 км от Москва: Пригожин каза „кръгом“ на армията си. Има ли сделка?

Шефът на „ Вагнер “  Евгений Пригожин е заповядал на наемниците си да спрат похода си към Москва и да се отдръпват в полевите си лагери в Украйна. Причината е да бъдат избегнати проливането на съветска кръв.

Пригожин наподобява понижи трагично ескалиращата рецесия, която представляваше най-значимото предизвикателство за водачеството на президента Владимир Путин за неговите повече от две десетилетия на власт.
Москва се бе подготвила за идването
на частната войска, водена от разбунтувалия се пълководец на наемниците, като построи контролно-пропускателни пунктове с бронирани транспортни средства и войски на южния й подстъп. Червеният площад беше затворен и кметът прикани водачите да не употребяват някои пътища.

Пригожин сподели, че когато хората му били единствено на 200 километра от Москва, е решил да ги върне, с цел да избегне „ проливането на съветска кръв “.

Той не сподели дали Москва е дала отговор на настояването му да в профил министъра на защитата Сергей Шойгу. Няма неотложен коментар от Кремъл.

Съобщението последва изказване от кабинета на президента на Беларус Александър Лукашенко, в което се споделя, че той е
договорил договорка с Пригожин
откакто е обсъждил въпроса с Путин.

Пригожин се съгласи да спре похода в препоръчаното съглашение, което съдържа гаранции за сигурността на войските на „ Вагнер “, оповестиха от канцеларията на Лукашенко.

Путин даде обещание тежки последици за уредниците на въоръжения протест, воден от тогавашното му протеже Пригожин. Той изведе силите си от Украйна, завладя основен боен обект в Южна Русия и напредна към Москва.

В телевизионно объръщение към нацията Путин назова протеста „ изменничество “ и „ измяна “.

Властите оповестиха „ контратерористичен режим “ в столицата и покрайнините й, като ускориха сигурността и ограничиха придвижването.

В южните околности войските издигнаха контролно-пропускателни пунктове, подредиха чували с пясък и сложиха картечници.

Кметът на Москва Сергей Собянин предизвести, че придвижването може да бъде лимитирано в някои елементи от столицата и разгласи понеделник за неработен ден за множеството поданици.

Екипите разкопаха сектори от автомагистрали, с цел да забавят похода на наемната войска на Вагнер. Достъпът до беше затворен, два огромни музея бяха евакуирани, а парк беше затворен.
Частната войска на Пригожин
наподобява управлява военния щаб в Ростов на Дон, град на над 1000 километра южно от Москва, който управлява съветските интервенции в Украйна, сподели английското министерство на защитата.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР